Economia

La contra

Fer una infusió de ratafia

L'impulsor de la versió en bossetes d'aquest licor va rebre dimecres el primer guardó a l'emprenedor de l'any, que atorga el Consell Comarcal del Baix Empordà

Com si es tractés d'un digestiu qualsevol, des de fa pocs mesos es distribueix una infusió de ratafia, elaborada a base de diverses herbes aromàtiques, espècies, escorces i flors. És semblant a la ratafia tradicional però sense alcohol, i es pot prendre tant freda com calenta. Per aquesta innovació, el seu ideòleg, Josep Mascarós, va rebre dimecres el primer premi a l'emprenedor de l'any, promogut per l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal. El projecte de Josep Mascarós ha estat escollit com la millor iniciativa empresarial de l'any, entre els projectes de tots aquells emprenedors que durant l'any 2010 es van informar i assessorar al Consell.

Mascarós és d'Ullastret i abans es dedicava al negoci de la ceràmica. Però després va estar dos anys voltant mercats venent diferents tipus d'herbes i peces de roba de fibra de bambú, el seu altre projecte. En aquests dos anys va poder elaborar un estudi de mercat que li va indicar quins productes vol la gent. A més, va poder observar que la infusió de ratafia era el que es venia més, i amb diferència. Ara la infusió es distribueix des de fa mesos a uns 1.500 punts de venda, a través de la casa Coffee Center, que es va interessar pel projecte i ven la infusió amb la marca Alma. Mascarós explica que la facturació de la marca Alma ha augmentat un 20% respecte al gener del 2010, ja que la infusió de ratafia és una sinergia perquè el client es quedi altres productes de la marca. “Al Consell Comarcal hi entres amb una idea i surts amb una empresa sota el braç”, deia Josep Mascarós. Aquest emprenedor es mostrava satisfet amb l'ajuda que ha rebut del Consell, ja que amb el certificat que donen els nous emprenedors tenen més facilitats quan van als bancs i caixes.

Però aquest no és l'únic projecte que té aquest empresari, ja que abans de l'estiu vol que surti al mercat una gamma de roba elaborada amb Biotactex, un nou teixit elaborat a base de fibres de bambú i que presenta unes característiques que el fan millor que molts altres. És, per exemple, quatre vegades més absorbent que el cotó, és antial·lèrgic i molt indicat per a la pell dels nounats. Si bé no és tan fàcil de vendre com la infusió de ratafia, sí que ha tingut molta acceptació a les fires durant aquests dos anys, per la qualitat del teixit, molt transpirable i de durabilitat més llarga que la del cotó. Aquesta roba s'ha venut dos anys amb el nom de Softnatural i comprenia una gamma de bolquers, roba interior i de vestir. Mascarós explica que primer té projectat fer peces naturals amb color natural; més tard, incorporar-hi el color amb tints naturals, i, finalment, treure al mercat una gamma de roba esportiva amb aquesta marca. Ara, a l'empresa és tot sol, però quan es fabriqui la roba incorporarà més gent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.