Societat

Compromís amb la cultura

BBVA compleix una dècada en la mostra Girona, Temps de Flors

L’entitat, amb una aposta ferma per la cultura i el territori, aquest any hi participa novament amb una instal·lació al soterrani de la catedral

Forma part del suport del BBVA a la vida cultural i social de la ciutat de Girona
Centenars d’empleats del BBVA col·laboren en la creació dels muntatges florals

A partir del 10 de maig, el BBVA tornarà a ser present en una nova edició de Girona, Temps de Flors. Enguany, l’entitat compleix deu anys de participació activa en una cita que impulsa el dinamisme cultural, social i econòmic de la capital gironina.

Cada any Girona celebra l’arribada del maig amb flors. Temps de Flors converteix durant uns dies la ciutat en un aparador d’art floral i de participació ciutadana, amb espais històrics que s’obren al públic transformats en autèntics escenaris florals. Des del 2015, el BBVA hi ha participat decorant alguns dels punts més destacats del recorregut oficial, com els Banys Àrabs, el claustre i els soterranis de la catedral o el claustre de Sant Pere de Galligants. Una col·laboració que reflecteix el compromís de l’entitat amb el territori i les persones, no només a través del suport financer a famílies i empreses, sinó també mitjançant la seva implicació en iniciatives profundament arrelades a l’àmbit local que la ciutadania viu com a part de la seva identitat.

“Temps de Flors és una activitat que vivim amb molta il·lusió i en què ens involucrem activament. És una mostra de la nostra voluntat de ser a prop, col·laborar amb les entitats del territori i ser presents en la vida de Girona”, indica David Meavilla, director de zona del BBVA a Girona.

Al llarg dels deu anys que l’entitat ha participat en el Girona, Temps de Flors, centenars d’empleats han col·laborat a cada edició en la creació dels muntatges florals, seguint les indicacions dels dissenyadors i participant també en l’elecció del nom de la composició. Ho han fet en el seu temps lliure, de manera voluntària, seguint l’esperit de la cita: una iniciativa col·lectiva, construïda gràcies a la participació de la ciutadania i de tota la comunitat. Un fenomen que traspassa fronteres i demostra que el que és local es pot fer global sense renunciar a l’essència.

La col·laboració del BBVA en la mostra s’ha consolidat gràcies al treball conjunt amb institucions i entitats locals, com ara l’Ajuntament i la Universitat de Girona. Una aportació que ha convertit els projectes en experiències, i ha anat més enllà del que és artístic, aportant valor al desenvolupament econòmic, cultural i social del territori.

Després una dècada de col·laboració amb Temps de Flors, el BBVA continua donant suport a iniciatives que formen part de la vida empresarial, cultural i social de Girona. Un acompanyament que, segons afirma Meavilla, “neix del compromís amb la comunitat i amb tota la gent de la ciutat de Girona”.

En destaca la col·laboració de més de deu anys amb els germans Roca, amb els quals el banc ha desenvolupat projectes de projecció internacional i fort arrelament local, com la gira que va portar el restaurant de Girona per Amèrica, Àsia, Europa i diferents regions espanyoles, el programa de beques associat a la gira per a joves talents de la gastronomia, o els premis BBVA als millors productors sostenibles, que ja han reconegut vuit productors catalans durant les cinc edicions celebrades. A més, l’entitat bancària col·labora en l’àmbit empresarial amb Aenteg (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona) en l’impuls dels premis E-TECH, que reconeixen el talent i la transformació digital al territori.

Dissenys per reflexionar

En els darrers anys, els projectes presentats pel BBVA en el Girona, Temps de Flors han volgut sensibilitzar la ciutadania sobre la sostenibilitat. Propostes com Contrastos de futur (2022), Un mar de realitat (2023) i El plor de les glaceres (2024) han abordat temes com l’impacte ambiental i com podem mitigar-lo, la creixent presència de plàstic als oceans i el desglaç de les glaceres.

Aquest propòsit s’ha mantingut des dels muntatges ideats per l’artista floral Jordi Albà, fins als més recents, dels alumnes del màster en disseny i producció d’espais de la UPC School-CCCB. L’any 2025, la proposta, amb títol Natura resilient, i que es podrà visitar als soterranis de la catedral a partir del 10 de maig, convidarà novament a la reflexió a l’entorn de l’impacte ambiental.

Projectes del BBVA en el Temps de Flors

2015

“Blanc de blaus”

Claustre de la catedral

Autoria: Jordi Albà

2016

“Món oníric”

Soterranis de la Catedral

Autoria: Cristina Masferrer, Gustavo Torres i Jordi Albà,

2017

“Cant de Sirenes”

Claustre de Sant Pere de Galligants

Autoria: Jordi Albà

2018

“Les mil i una flors”

Banys Àrabs

Autoria: Jordi Albà

2019

“Camí de flors cap a l’antiga Gerunda”

Fos de la catedral

Autoria: Jordi Albà

2021

“Arrelats”

Plaça Marquès de Camps

Autoria: Jordi Albà

2022

“Contrastos de futur”

Claustre de la Catedral

Autoria: Jordi Albà

2023

“Un mar de realitat”

Soterranis de la Catedral

Autoria: alumnes del màster en Disseny i Producció d’Espais de la UPC School - CCCB

2024

“El plor de les glaceres”

Soterranis de la Catedral

Autoria: alumnes del màster en

Disseny i Producció d’Espais de la UPC School - CCCB

2025

“Natura resilient”

Soterranis de la Catedral

Autoria: alumnes del màster en Disseny i Producció d’Espais de la UPC School - CCCB



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.