Societat

Informació especial

Transgourmet Ibèrica celebra cent anys d’història i de lideratge en la distribució alimentària a Catalunya

Més de 500 persones assisteixen a l’acte de commemoració del centenari a Tarragona

Transgourmet Ibèrica celebra aquest 2025 el seu centenari, una fita històrica on Catalunya té una importància destacada ja que, des de la seva fundació a Figueres el 1925, l’empresa ha evolucionat fins a convertir-se en un actor de referència en la distribució alimentària.

La companyia, que té la seu a Vilamalla (Alt Empordà), ha sabut respondre amb eficàcia durant aquest segle als canvis i reptes del mercat, destacant per la seva capacitat de creixement i adaptació en un sector cada cop més competitiu i en constant transformació. Cent anys marcats per un ferm compromís amb la qualitat, la innovació, la sostenibilitat i el servei a les persones.

El 1970, la companyia es va convertir en pionera del cash&carry a l’Estat espanyol en obrir el seu primer centre Gros Mercat, un espai per a professionals de 1.000 m², que es va ubicar a Figueres. El 1985, es va inaugurar la plataforma logística de Vilamalla, que actualment té una superfície de 48.600 m², i el 2001, la de Tortosa, de 25.000 m². Entre totes dues, cobreixen el subministrament de gran part de l’Estat. En total, la companyia té cinc centres de distribució ubicats estratègicament per tota la geografia espanyola.

En el seu objectiu de consolidar-se com a proveïdor de referència de l’hostaleria, Transgourmet compta a Catalunya amb 24 Gros Mercat, els seus centres cash&carry, a les comarques de Barcelona (13), Girona (6), Tarragona (4) i Lleida (1). A més, la companyia preveu fer un salt qualitatiu amb un nou centre ubicat a Mercabarna, que actualment està en construcció. Transgourmet ha dissenyat per a aquesta ocasió un nou model de Gros Mercat amb elements diferencials perquè es converteixi en el vaixell insígnia del seu negoci per al sector horeca, amb una imatge i eines actualitzades.

A més de la funció pròpia del cash, aquests centres també funcionen com a plataforma de proximitat de food service o, el que és el mateix, el servei exclusiu de la companyia destinat a servir directament a bars, restaurants i cafeteries.

Transgourmet Ibèrica també ha consolidat el 2025 la seva estratègia de transformació de l’àrea de Retail, amb l’objectiu de convertir-se en un operador destacat de les franquícies de supermercats de proximitat.

A Catalunya, la companyia gestiona una xarxa de més de 350 supermercats franquiciats, principalment sota les marques Suma, Proxim i Spar, aquesta última a les comarques de Barcelona i Girona.

Com a part de la seva aposta per continuar creixent i assolir una quota de mercat més gran, recentment, ha signat una aliança amb el grup de distribució d’alimentació Llobet, referent a la zona de la Catalunya Central. Amb aquest acord, la companyia es converteix en el proveïdor principal de producte sec d’aquesta empresa familiar que té 39 supermercats a les comarques del Bages, el Berguedà, el Solsonès, el Lluçanès, el Moianès, l’Anoia i el Vallès Occidental.

Compromesa amb el desenvolupament econòmic i social, Transgourmet té una plantilla de 1.300 persones a Catalunya, consolidant-se com a motor clau d’activitat al territori.

Transgourmet Ibèrica continua amb el programa d’activitats per celebrar els 100 anys d’història. Ahir va reunir a l’emblemàtica Tàrraco Arena de Tarragona més de 500 persones entre representants institucionals, membres de la plantilla, clients i proveïdors, que van voler homenatjar la companyia.

Durant l’acte, Lluís Labairu, director general de Transgourmet Ibèrica, acompanyat per la resta dels membres del Comitè Executiu, va voler fer un agraïment a totes les persones que al llarg dels anys han fet possible que la companyia faci 100 anys, amb una menció especial a les empleades i empleats, clients i proveïdors. També van assistir-hi Montserrat Adán, primera tinenta d’alcalde i consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Tarragona; Jordi Jordán, alcalde de Tortosa, i Damià Grau, alcalde de Campredó.

A la localitat de Campredó s’hi ubica una de les cinc plataformes logístiques que la companyia té a l’Estat espanyol, i que garanteix el subministrament al Pirineu de Lleida, Aragó, Tarragona, Comunitat Valenciana, Albacete, Regió de Múrcia, així com a les illes d’Eivissa i Formentera. Aquest centre mou 14 milions de caixes cada any i té una plantilla de més de 100 empleats.

Els actes de commemoració del centenari van arrencar el mes de març passat amb un acte inaugural a la Fira de Girona, que va reunir més de 1.300 persones. Després dels esdeveniments a Màlaga, Burgos i Tarragona, les celebracions continuaran a Las Palmas i Madrid. I acabaran a Barcelona el mes de novembre, on es tancarà un any ple d’emocions.

Entre les activitats organitzades per commemorar aquesta fita, s’hi inclou un documental sobre el centenari, una exposició sobre la trajectòria de l’empresa i la cançó oficial Somos fuertes.

També s’ha creat un logotip especial amb el lema “Alimentant històries”, un còmic i un espai web - https://www.centenariotransgourmetiberica.es/ca/ - amb les novetats i informació sobre els activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.