Societat

Societat

Aniversari com els d'abans

L'Hotel-Escola de Sant Pol fa 50 anys amb una festa ambientada en els anys seixanta, quan va començar

El dinar d'avui, amb un menú típic de l'època, costa 1,5 euros i els clients també el poden pagar amb pessetes

La pres­ti­gi­osa escola uni­ver­sitària d'hos­ta­le­ria de Sant Pol de Mar, amb seu a l'hotel Gran Sol, cele­bra avui el pri­mer dels actes per com­me­mo­rar els 50 anys de fun­ci­o­na­ment. I ho fa com­bi­nant l'experiència d'aquests anys amb la nostàlgia de l'inici de l'acti­vi­tat, l'any 1966. Per això ha tin­gut la pen­sada d'orga­nit­zar un dinar, per a 50 per­so­nes, amb un menú típic dels anys sei­xanta i, evi­dent­ment, al mateix preu que en aque­lla època: 1,5 euros o 250 pes­se­tes, moneda amb la qual també es podrà pagar l'àpat com a gest per repro­duir amb més fide­li­tat l'ambi­ent.

Els con­vi­dats podran delec­tar el pala­dar amb una pro­posta 100% cata­lana: esca­li­vada amb verat esca­bet­xat fet amb lle­nya, cane­lons far­cits i can­sa­lada, fri­candó de vede­lla amb moi­xer­nons i, per postres, pijama. La pro­posta, que serà pre­pa­rada i ser­vida pels matei­xos alum­nes del cen­tre, també se ser­virà a la manera que es feia lla­vors, “a l'anglesa”, un sis­tema que es manté encara avui i que con­sis­teix en el fet que el cam­brer ser­veix els comen­sals a la mateixa taula en cadas­cun dels plats.

La jor­nada fes­tiva es com­ple­men­tarà amb una exhi­bició de cot­xes de l'època a càrrec del Clàssic Motor Club del Bages i una expo­sició de retalls de premsa i foto­gra­fies que recu­llen tant la tra­jectòria pro­fes­si­o­nal i vital del cen­tre com les prin­ci­pals notícies de turisme i gas­tro­no­mia de l'època, que ser­vi­ran per con­tex­tu­a­lit­zar l'inici de l'Hotel-Escola de Sant Pol. Per a tots aquells que no puguin gau­dir del dinar, el cen­tre ha pre­vist que se ser­veixi un ape­ri­tiu també basat en els anys sei­xanta en què no podran fal­tar ni el tra­di­ci­o­nal ver­mut amb sifó ni les pata­tes ni les oli­ves; l'ori­gen dels ver­muts molt més exten­sos que es men­gen actu­al­ment.

L'acte d'avui només és la punta de l'ice­berg d'un any ple de cele­bra­ci­ons que tindrà el punt àlgid en l'orga­nit­zació de la final de l'Euro­pean Young Chef Award, com a part del pro­grama Cata­lo­nia, Euro­pean Region of Gas­tro­nomy, amb un jurat pre­si­dit pels pres­ti­gi­o­sos cui­ners Joan Roca i la sant­po­lenca Carme Rus­ca­lleda, “que bus­ca­ran els millors cui­ners joves d'Europa”.

A més, a l'octu­bre l'Hotel-Escola de Sant Pol pre­pa­rarà un menú espe­cial a càrrec de Joan Roca, Albert Adrià i els seus exa­lum­nes Ramon Freixa i Miquel Aldana.

El renom de l'Hotel-Escola de Sant Pol en el món de la for­mació gas­tronòmica, la res­tau­ració i l'hos­ta­le­ria s'ha con­so­li­dat des de fa anys fora de les fron­te­res tant de Cata­lu­nya com de l'Estat espa­nyol i atrau cada curs alum­nes pro­vi­nents d'arreu del món. El seu model únic basat en l'apre­nen­tatge basat en la pràctica (lear­ning by doing), que pro­mou la gestió exclu­siva per part dels estu­di­ants a par­tir del suport del pro­fes­so­rat, afa­vo­reix que els grups empre­sa­ri­als més impor­tants del sec­tor s'hi apro­pin a la recerca de nous talents. En 50 anys hi han pas­sat 5.300 alum­nes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia