Medi ambient

agricultura

Llavor de patata certificada, a Molló

El mas Carol ha estat el primer a obtenir del govern aquesta certificació

N'ha produït més de 3.500 quilos

El mas Carol de Molló és el pri­mer al país a poder pro­duir lla­vor de patata cer­ti­fi­cada. Aquesta explo­tació, que forma part del grup de pro­duc­tors Trum­fes de la Vall de Cam­pro­don, que està ads­crit a la coo­pe­ra­tiva Rama­dera de Molló, n'ha produït 3.500 qui­los.

El mas Carol, doncs, ha obtin­gut la pri­mera pro­ducció de lla­vor de patata de sem­bra cer­ti­fi­cada a Cata­lu­nya. Una pro­ducció que és ecològica i que dóna unes pata­tes car­no­ses i molt gus­to­ses, pel fet que s'estan més temps al subsòl que no pas les d'altres indrets de menys altura.

Els tràmits es van començar l'any 2011, es van con­cre­tar el 2012 i es van acor­dar amb el Depar­ta­ment d'Agri­cul­tura, Rama­de­ria, Pesca, Ali­men­tació i Medi Natu­ral. En con­cret, la coo­pe­ra­tiva es va ins­criure al regis­tre ofi­cial de proveïdors de mate­rial vege­tal i, amb la decla­ració de cul­tiu per a la cam­pa­nya 2013-2014, aquest any s'ha obtin­gut la pri­mera pro­ducció de lla­vor de patata de sem­bra cer­ti­fi­cada a Cata­lu­nya.

Amb la publi­cació al DOGC (reso­lució AAM/1978/2013), s'ha fet pública la loca­li­tat i l'explo­tació on, aquest any, s'ha obtin­gut aquesta pri­mera collita de “lla­vor de lla­vor”. L'explo­tació on s'ha fet el segui­ment i el pro­to­col de con­trol des de Sani­tat Vege­tal a Girona i des del Ser­vei de Pro­ducció Agrícola està donada d'alta com a explo­tació en pro­ducció ecològica pel Con­sell Català de la Pro­ducció Agrària Ecològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.