Medi ambient

Més d’un miler d’encuriosits pel camp ceretà

Són els participants que han visitat vuit explotacions agràries de la zona

Un total de 1.250 per­so­nes han pas­sat durant l’agost per les 8 explo­ta­ci­ons agrícoles i rama­de­res cer­da­nes que els han obert les seves por­tes perquè pugues­sin conèixer de pri­mera mà les fei­nes del camp i degus­tar els pro­duc­tes que ela­bo­ren. En gene­ral, el per­fil dels visi­tants han estat famílies amb nens amb ganes de saber com s’ela­bo­ren els pro­duc­tes que men­gen, qui­nes ges­ti­ons es fan amb els ani­mals de les gran­ges i els ramats, i quina relació hi ha entre l’acti­vi­tat agrícola i rama­dera amb el pai­satge i l’entorn que carac­te­rit­zen la comarca de la Cer­da­nya.

Les explo­ta­ci­ons par­ti­ci­pants repre­sen­ten àmpli­a­ment la vari­e­tat de pro­duc­tes de la Cer­da­nya: els ous ecològics i la carn de vede­lla ecològica a Cal Gra­uet de Saga; la carn de vede­lla ecològica de Cal Cal­sot de Mon­tellà, i la pro­ducció de poma d’alta mun­ta­nya, xais, vede­lla i horta del Mas Cal Gintó de Mosoll. A Puig­cerdà s’han fet visi­tes a Ca l’Alzina, una explo­tació de vaques de llet que pro­du­eix iogurt, flam i mató arte­sa­nals. A Éller s’ha pogut visi­tar La For­mat­ge­ria d’Éller i també han obert les seves por­tes El Ver­ger Cerdà (per­ma­cul­tura), Cal Perna de Bor (mel d’alta mun­ta­nya) i La Vinya de Llívia (vinya d’altura de Cer­da­nya).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia