cultura

Docs Barcelona creix

Trenta-vuit llargmetratges participen al 16è Festival de Cinema Documental, que s'avança a la primavera, guanya nous espais i vol arribar a un públic més ampli

“Hem fet una selecció de pel·lícules per arribar a tot tipus de públic”, diu el director

El CCCB i set espais més de la ciutat acolliran, entre el proper 28 de maig i el 2 de juny, els 38 llargmetratges que engloba la programació del Docs Barcelona-Festival Internacional de Cinema Documental. La seva programació inclou documentals experimentals, polítics, de denúncia, etc., sobre un ampli ventall de temes: la corrupció, els cataclismes naturals, la crisi i la revolució d'internet, entre altres. “Hem fet una selecció de pel·lícules per arribar a tot tipus d'espectadors, perquè cadascú pugui trobar la seva pel·lícula al festival”, va explicar ahir el seu director, Joan González, en l'acte de presentació d'aquesta edició a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Cita imprescindible de l'oferta de festivals de Barcelona, Docs Barcelona ha avançat les seves dates a la primavera –el 2012 es va fer al febrer–. S'han concentrat bona part de les propostes al CCCB, però també hi haurà projeccions als cinemes Aribau Club, Multicines Aribau, Floridablanca i Renoir; a l'auditori de la Pedrera, i a dues biblioteques (Vilapicina i Esquerra de l'Eixample-Agustí Centelles). Un documental atípic, en bona part de cinema animat, inaugurarà Docs Barcelona: Approved for adoption, dirigit per Jung i Lauren Boileau, i basat en els còmics i en la biografia del mateix Jung. El film de clausura és North of the sun, protagonitzat per surfistes a la recerca de l'onada perfecta en una remota illa àrtica.

El festival oferirà un ampli catàleg temàtic, amb documentals sobre la corrupció (Hunting corruption -The Network), la immigració (Finnish blood swedish heart), els terratrèmols a la Xina (Fallen City), els efectes de la crisi (The queen of Versailles), el futur d'internet (Google i el cervell mundial), els abusos de poder (El alcalde), etc.

Segons el director de Docs Barcelona, el certamen pretén “traslladar al carrer algunes de les experiències viscudes a la gran pantalla”. És el cas de la producció catalana Bajarí, documental sobre Carmen Amaya amb motiu dels 50 anys de la seva mort i els 100 del seu naixement. La protagonista del film, Karime Amaya, actuarà a la plaça Salvador Seguí.

Docs Barcelona té també un vessant de trobada de professionals del documental que atraurà prop de 450 especialistes del gènere de 34 països. Cal remarcar en aquest apartat les classes magistrals de Fredrik Gertten (director de Bananas!) i Michael Glawogger (Whore's glory), i un Pitching Forum en què es presentaran 25 projectes de documental a la recerca de finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.